Buluşma Günümüz 15 Ağustos 2009 Cumartesi Günü Yapılacaktır
BAYRAMIÇ KÖYÜ İNTERNET SİTESİ

 

ŞEYH ŞAMİL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Şubat 2007
PzrPztSaÇaPeCuCts
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Yıllık Arşiv
Ana Sayfa > Arşiv > Şubat 2007
Arşiv > Şubat 2007
BİR  HELVA  GECESİ  DAHA
24 Şubat 2007 Cumartesi günü akşamı,Bayramıç köyünde bir helva gecesi daha yapıldı.
Finansmanını Ali Pekmez'in üstlendiği ve Yakup Kızık'ların evinde yapılan geceye katılım yüksekti.Yani tabiri caizse duyan gelmiş..
Şimdi haklı olarak ''Yahu bizim niye haberimiz yok'' diyenler
olacaktır, muhakkak ve haklıdırda..
Amma... vallahi bizde bilmiyoruz bu işler nasıl organize ediliyor.Kimler çağrılıyor kim kime nasıl haber veriyor ..Yoksa duyanlar birbirine mi haber veriyor.. O yüzden kimse gönül koymasın duyupta gidebilen gitsin..gidemediyse bir dahaki sefere İNŞAALLAH Desin;!

Bu gecede çekilmiş Fotoğraflar için  AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYINIZ

http://picasaweb.google.com/saban.kuyumcu/
BAYRAMITAHELVEGECES2EvSahibiYakupKZK


www.bayramıç1864.c gönderdi. | Yorumlar (2) | 27 Şubat 2007 | FOTOĞRAFLAR

Köyümüz’ün Ünlü siması

Hocaların Hocası…

MAHMUT BAYRAM HOCA (Merhum)

(1914–1997)

II.Bölüm

Asıl adı Mahmut Mazhar Bayram olan Mahmut hocamız, 1914 yılında BALIKESİR ilinin GÖNEN ilçesine bağlı BAYRAMIÇ köyünde doğdu. Babası Kuzey Kafkasya’dan 1864 yılında büyük göç hareketiyle Bayramıç köyüne gelip yerleşen Adığelerin Abzah Boyuna ve BEÇIY sülalesine mensup Salih hocadır. 1930 yılında daha 16 yaşında iken Gönenli Mehmet Efendi’den hafızlık eğitimi alarak tahsil hayatına başlayan hafız Mahmut Bayram Hoca, daha sonra dönemin ünlü hocalarından Hüsrev Hoca’dan Arapça, Hasan Basri Çantay Hocadan Tefsir dersleri alarak tahsil hayatını tamamladı.1951 Yılından itibaren İstanbul İmam Hatip Okulunda Arapça Hocası olarak 20 yıl süreyle Hocalık yaptı. Genç yaşta Aydın ili merkez vaizliğine atandı, ancak ben o ilme sahip değilim o mesuliyetin altına giremem diyerek vaizlik görevini kabul etmedi. O talebe yetiştirmeyi kendine başlıca görev edindi. Ve ömrünü talebe yetiştirmekle geçirdi. Hayatı boyunca pek çok talebe yetiştiren Mahmut Hoca yetiştirdiği talebelerin yıllar sonra İmam Hatip Okullarına öğretmen ve yönetici olarak atandıklarını gördüğünde çok duygulanmış ve ağlamıştı. O talebelerinin yetişerek hizmet kervanına katıldıklarını gördüğünde evladının mürüvvetini gören bir baba gibi sevinir mutlu olurdu.

Mahmut Hoca, muhtelif camilerde ve özellikle İstanbul Aksaray’daki Kızıl Minare camiinde uzun yıllar İmam-hatiplik ve vaizlik görevinde bulundu. Emekli olduktan sonraki yıllarda Kız Kur’an kurslarında (Fazilet, Ihlamur, Tuba gibi)hocalık yapmaya devam etti. O,eğitim verdiği kız öğrencilere sık sık “Sizin en büyük tahsiliniz Mutfaktır. Yemek yapmasını, bulaşık yıkamasını ve ütü yapmasını bilmektir. Bunları bilmedikten sonra bir değeriniz olmaz. Hayatta çok zahmet çekersiniz. Sizin mesut olmanız, kadınlık vazifenizi iyi bilmekle olur.)diye tavsiyelerde bulunurdu.

Mahmut Hoca, öyle bir hocaydı ki, en küçük bir laubaliliğe müsade etmeyecek kadar ciddi, torunu yaşındaki öğrencilerine ağabey, abla diyecek kadar sevecen, hiç kimseye elini öptürmeyecek derecede mütevazi idi.O derslerde kara tahtayı ceketinin koluyla siliveren,zaman kaybolur diye silgiyi alıp koymakla uğraşmayan bir şevk ve heyecan adamı idi.Mahmut Hocanın hiç boş vakti yoktu.Ne Okulda,ne İmamlık yaptığı camide,ne de evinde boş kalmazdı.Mutlaka her yerde öğrencilerle meşgul olur,aynı konuyu,aynı heyecanla iyi anlaşılsın diye defalarca anlatmaktan usanmazdı.Hiçbir karşılık beklemeden bütün zamanını ve istirahatini öğrencilerine feda ederdi.

Mahmut Hoca ihtiyaç sahibi öğrencilerin listesini alır. her çocuğun ihtiyacını karşılamak üzere hayırsever zenginlerden burs temin eder, tahsili bitinceye kadar ihtiyaçlarını karşılardı.

O her sabah erken bir saatte çıktığı evine, değişik yerlerde ders vererek gece geç vakitlerde döner, ama bu yorucu ve tempolu çalışmadan hiçbir zaman şikâyetçi olmazdı. Derste olduğu sırada Ona, evdeki çocuğunun kaynar suyla haşlandığı haberi telefonla ulaştığında: “Doktora götürüldü mü”diye sormuş, ”götürüldü”cevabını aldıktan sonra kaldığı yerden dersine devam etmiş dersi bittiğinde evine dönüp gitmişti.

O, talebelerine zaman zaman “Derse gelmediğimde, cenazeme gelin, çünkü gelmediysem mutlaka ölmüşümdür de, gelememişimdir.” diye espiri yapardı.

Mahmut Hocanın, devlethane diye adlandırdığı mütevazı evinden misafir eksik olmazdı. Gönen’deki köyünden gelen işsiz, hasta, kimsesiz ve fakir öğrencileri günlerce evinde misafir eder,onların dertlerine çare,problemlerine çözüm bulmaya çalışırdı.

Netice itibariyle, Mahmut Bayram Hocamızın ahlakı, meziyetleri ve örnek kişiliği hakkında ne söylense azdır. Onun hizmet ve çalışma anlayışını tanımlama anlamında; aynı zamanda öğrencisi olan bir öğretim üyesinin söyledikleri çok yerindeydi.”Mahmut Hoca, ahlakı bilginin, ihlası eylemin önüne koyan bir gönül,hizmet ve aşk insanı idi.”

O,talebeleri tarafından “Hocaların hocası”diye tarif edilen nevi şahsına munhasır müstesna bir şahsiyet idi.

O,83 yıllık ömrünü ilme ve hayra hizmet yolunda harcayan, eşi ve benzerine az rastlanır nadir hocalardan biriydi.

O, Aynı zamanda cami, okul ve kuran kursu gibi pek çok hayır kurumunun inşasında ve hizmete sunulmasında büyük emek ve hizmetleri geçen hayırsever bir insandı.

O, arkasında miras olarak kendisini rahmetle anacak binlerce hoca ve onbinlerce talebe bırakarak, 1997 yılında Hakkın rahmetine kavuştu.

O,Vefat ettiğinde cenazesine katılan cemaatin kalabalıklığı ve o kalabalık cemaatın Hocamıza beslediği temiz duyguları, hiç şüphesiz onun nasıl biri olduğunun açık delilidir.

Cenazesine talebesi ve o dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan şimdiki Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN bizzat katıldı. Cenazeyi bizzat omuzunda taşıdı. Fatih Camiinde kılınan cenazeye üniversitede Öğretim üyesi olan yüzlerce Prof.öğrencisi katıldı.Cenaze günlük gazetelerde ve ulusal Televizyon kanallarında haber yapıldı.

Onun öğrencisi olmuş ve bugün Başbakanlık Başdanışmanı olarak görev yapan Büyükelçi Prof.Dr.Ahmet DAVUTOĞLU:Onun hakkında yazdığı makalede, Ondan”AHLAK TİMSALİ”diye bahsetmiştir.

Yine hemşehrisi ve aile dostu Prof.Dr.Ayhan SONGAR Onun hakkında: “bastığı yeri incitmekten korkar, ama doğru bellediği konularda da başını kesseniz dönmezdi” diyor.Kendisinden çok şey öğrendim diye rahmetle anıyor. .

Mahmut BAYRAM Hocamızı 10 yıl önce Rahmeti rahmana yolcu ettik. 2007 yılının, O’nun vefatının 10.yıl dönümü olması münasebetiyle hemşehrisi ve talebeleri olarak muhterem hocamızı bu vesile ile bir kere daha rahmetle, minnetle ve şükranla yadediyoruz

Allah rahmet eylesin Ruhu şad olsun, makamı cennet olsun Allah geride kalanlarına sağlık, afiyet ve sağlıklı ömürler ihsan eylesin. ÂMİN


Hazırlayanlar:
Talebelerinden
Abdurrahman KURAL – Hamit KAYABEY



11 Şubat 2007 Pazar Günü Gönen'den temin edilen 100 Adet Yetişkin ÇINAR FİDANI Köyümüz'ün giriş yolu kenarlarına, köy meydanlarına ve belli başlı köşelerine dikildi.

Gönen ve Bayramıç'tan 20 gönüllü hemşehrimizin katılımı ile gerçekleştirilen fidan dikme ve ağaçlandırma çalışması, hava nın da müsait olduğu bir güne raslaması nedeniyle oldukça keyifli ve zevkli geçti.

Fidan diken hemen herkesin dilinde;

inşaallah, bu fidanlar büyür de, gölgesinde keyif yaparız, te- mennisi yer aldı.
Dileriz, bu temenni aynen gerçekleşir...
Hamit KAYABEY

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN
http://picasaweb.google.com/
saban.kuyumcu/BAYRAMITAAAKAMPANYASI
www.bayramıç1864.c gönderdi. | Yorumlar (3) | 14 Şubat 2007 | FOTOĞRAFLAR

HEMŞEHRİLERİMİZDEN 
İstanbul meciyeköyde oturan Ergün Güldal ve ailesi,hemşehri ve arkadaş gurubunu bir araya getirmek amacıyla,Mecidiyeköy'de işlettikleri Özlem büfe (mezenef kafekafeterya)da bir haluj gecesi tertip ettiler.
20-25 kişilik (Salon okadar alıyor) hemşehri ve arkadaş gurubunun katıldığı davet çok güzel geçti.Halujlar yendi, muhabbet edildi,hasretler giderildi.
istanbulda böyle bir mekanın olması,Buluşmak için iyi bir vesile.
Özellikle gecede daha önce Gönen Müftülüğü de yapmış Düzceli Hemşehrimiz,Sayın Turgut Açari'nin görevli olarak gittiği Kafkasya-Maykop izlenim ve hatıralarını anlatması ilgiyle izlendi.
Ergün kardeşimiz bu tür davetlerin devam edeceğini söylüyor..
Hemşehrilerimizin bilgisine ve ilgisine duyurulur..
Fotoğrafları görmek için aşağıdaki Linki TIKLAYIN

http://picasaweb.google.com/saban.kuyumcu/
MEZENEFKAFETERYADAHALUJGECES1
www.bayramıç1864.c gönderdi. | Yorumlar (3) | 04 Şubat 2007 | FOTOĞRAFLAR
Ara

MAHMUT MAZHAR BAYRAM

TEVFİK KIZIK
 KAŞİF KANSU

 ŞABAN KUYUMCU

 

BAYRAMİC1864 KÖY  SİTEMİZİN KURUCUSU 

 

Ramazan

ULUKIR

KAYMAKAM TEVFİK

    HACI OSMAN    kÖYÜ'nden     SON

UBIH

   TEVFİK ESENÇ

19. DÖNEM BALIKESİR MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN BALYALI

 

Prof. RAMAZAN SEVER

 

YAŞAR AKIN
ŞABAN KARAL
 BASRİ AKYÜZ

  NURETTİN TEKİN

BÜNYEMİN ÖZKAN

BARİK SEVER

 

 

BAYRAMIC 1864.COM BAYRAMIC1864 Kendi kültürünü korumak ve yokolmasını engellemek Köylü Akraba ve Hemşehrileri arasında Birlik ve beraberliği sağlamak için kurulmuş bir internet sitesidir. Hiçbir Vakıf dernek vb kuruluşun yayın organı değildir. Yayınlarında hiçbir siyasi düşünce ve akımın takipçisi olamaz.Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.Sitemizin tüm içeriği kaynak göstermek şartı ile izin alınmaksızın rahatlıkla kullanılabilir.